ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιούΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιού
20' προετοιμασία
2 ώρες και 25' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τρίβουμε καλά την πανσέτα με το αλάτι και λίγο λάδι και τη βάζουμε σε ταψί που να τη χωράει σχεδόν ακριβώς, με το δέρμα προς τα πάνω. Τακτοποιούμε ολόγυρα τις φέτες πορτοκαλιού.
  3. Ψήνουμε την πανσέτα για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, βρέχοντας κάθε τόσο την πανσέτα με το λίπος που θα έχει λιώσει στο ταψί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι.
  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140°C.
  6. Με πινέλο αλείφουμε την πανσέτα με το μισό μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί ωραία και να καραμελώσει. Κάθε 5 λεπτά την αλείφουμε γενναιόδωρα με το υπόλοιπο μείγμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών