30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανή πανσέτα με λαχανικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και την τακτοποιούμε στο ταψί.
- Τακτοποιούμε ολόγυρα τα κολοκύθια, τα καρότα, το φρέσκο κρεμμύδι και τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε το σκόρδο, τα μπαχάρια, τις κανέλες, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα, το λάδι και 200 ml νερό. Περιχύνουμε με το μείγμα την πανσέτα και τα λαχανικά.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει τραγανή η πανσέτα.
Αγιωργίτικα φρέσκα, δεξαμενής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.