Για ένα πιο χορταστικό γεύμα η σεφ προτείνει να σερβίρουμε αυτή την απίθανη πάστα με αυγά ποσέ ή τηγανητά αυγά μάτια, με μελάτο κρόκο, ώστε σπάζοντάς τον να σχηματιστεί μια ιδιότυπη και λιχούδικη σάλτσα.
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τις παπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 8-9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό, τη φέτα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως με αυγά ποσέ ή τηγανητά (αν θέλουμε).
Ένα φρέσκο Cabernet Sauvignon
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.