ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικόΠαπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παπαρδέλες με σάλτσα ανθότυρου και ρόκας, αρχικά βράζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους.
  2. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) από το νερό που έβρασαν.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να ροδίζει.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό (προσέχοντας να μη σκουρύνει γιατί θα πικρίσει).
  5. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το γλυκό κρασί και το βράζουμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίχνουμε τα φύλλα της ρόκας και τα αχνίζουμε στα υγρά του σκεύους για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, ώσπου το τυρί να διαλυθεί στο ζεστό και υγρό μείγμα και να σχηματιστεί μια παχύρρευστη, κρεμώδης σάλτσα.
  8. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις στραγγισμένες παπαρδέλες και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμό τους.
  9. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα.
  10. Πασπαλίζουμε με τα πιπέρια και σερβίρουμε, τις παπαρδέλες με σάλτσα ανθότυρου και ρόκας, αμέσως.

Λευκά, δροσερά και αρωματικά κρασιά που αγαπούν την πρασινάδα, το σκόρδο και το λευκό τυρί, όπως Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου ξηρό, Traminer, Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών