20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
Για το λάχανο
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα (το άχνισμα θα λέγαμε πιο σωστά, αφού το λάχανο θα βγάλει τα υγρά του) για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, και προσθέτουμε το καρότο.
- Συνεχίζουμε το άχνισμα για άλλα 2 λεπτά και ρίχνουμε την πιπεριά και τον μαϊντανό.
- Αχνίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το πιπέρι, την πάπρικα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι μυρωδιές.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και 1 νεροπότηρο ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Προσθέτουμε άλλο 1 νεροπότηρο νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να ξαναπάρει βράση.
Για το ρύζι
- Ρίχνουμε το ρύζι και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε απαλά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, χωρίς να απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλλά τη σκεπάζουμε με το καπάκι της.
- Αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί μόνο του, ήπια, στο καυτό υγρό της κατσαρόλας για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει.
- Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά χωρίς περιττά υγρά. Το σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με γιαούρτι, τζατζίκι ή τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.