Άρωμα Καισαρείας σε ένα μεζεδοπιτάκι ταμάμ για μερακλήδες.
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του παστουρμά, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο περίβλημά του.
- Τον ψιλοκόβουμε και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.
- Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
- Θα βγουν 20-22 μπουρεκάκια.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το οποίο έχουμε λαδώσει καλού-κακού με λίγο λάδι.
- Λαδώνουμε τα μπουρεκάκια, τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι και τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τα παστουρμαδομπουρεκάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού.