ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και ντομάταΠιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και ντομάτα
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παστουμαρλί ατομικά, ξεκιμάμε με το αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του παστουρμά, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο περίβλημά του.
  2. Στη συνέχεια, τον ψιλοκόβουμε και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  5. Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.
  6. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
  7. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Θα βγουν 20-22 μπουρεκάκια.
  8. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το οποίο έχουμε λαδώσει καλού-κακού με λίγο λάδι.
  9. Λαδώνουμε τα μπουρεκάκια και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
  10. Τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε, τα ατομικά παστουμαρλί, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών