ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγόΠεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ατομικά παστουρμαλί, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τον παστουρμά. Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο περίβλημά του.
  2. Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.
  5. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Θα βγουν 20-22 μπουρεκάκια.
  7. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το οποίο έχουμε λαδώσει καλού-κακού με λίγο λάδι.
  8. Λαδώνουμε τα μπουρεκάκια και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
  9. Τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  10. Σερβίρουμε τα ατομικά παστουρμαλί, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών