ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαστουρμαδοπιτάκιαΠαστουρμαδοπιτάκια
15' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Κομμάτια: 18

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα παστουρμαδοπιτάκια ξεκινάμε και απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε το καθένα σε έξι ίσα κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον παστουρμά με το κασέρι και πιπέρι.
  3. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, το βάζουμε στη φαρδιά άκρη του φύλλου, προσθέτουμε 2 φετούλες ντομάτα και 1 πιπεριά και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  4. Ύστερα ρολάρουμε, όπως θα τυλίγαμε ένα ντολμαδάκι.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
  8. Εναλλακτικά,τα ψήνουμε ελαφρώς λαδωμένα στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Στο ποτήρι μας : Μια Ρετσίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών