15'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Κομμάτια: 18Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για τα παστουρμαδοπιτάκια ξεκινάμε και απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε το καθένα σε έξι ίσα κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον παστουρμά με το κασέρι και πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, το βάζουμε στη φαρδιά άκρη του φύλλου, προσθέτουμε 2 φετούλες ντομάτα και 1 πιπεριά και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Ύστερα ρολάρουμε, όπως θα τυλίγαμε ένα ντολμαδάκι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
- Εναλλακτικά,τα ψήνουμε ελαφρώς λαδωμένα στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο ποτήρι μας : Μια Ρετσίνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.