ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολύχρωμες πατάτες σκορδάτες, με φασκόμηλοΠολύχρωμες πατάτες σκορδάτες, με φασκόμηλο
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση και τις αδειάζουμε εκεί.
  5. Ραντίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  6. Στο δεύτερο γύρισμα σκορπίζουμε φυλλαράκια ρίγανης.
  7. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε ξύσμα μοσχολέμονου.
  8. Σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών