ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικονΠατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον
15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαστάσεων περίπου 30x25 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με κρεμμύδια, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τις πατάτες με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, 1 κουτ. σούπας από το θρούμπι ή τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ποσότητα μυρωδικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  4. Βάζουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από τις πατάτες σε μία στρώση, από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τέλος στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες.
  5. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω 2 πυρίμαχα πιάτα για να συγκρατούν με το βάρος τους τη λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 50 -55 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  6. Αφαιρούμε τα πιάτα και τη λαδόκολλα, δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών