ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες αντιναχτές ΚύπρουΠατάτες αντιναχτές Κύπρου
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες φούρνου με μάραθα και σταφιδοελιές κρητικές σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες, τις ελιές (αν βάλουμε), τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λάδι τους, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, τα μάραθα, το δεντρολίβανο, το ξύσμα, την ντομάτα, 100 ml νερό και το υπόλοιπο λάδι.
  4. Aνακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών