Οι πιο αρωματικές πατάτες που έχετε γευτεί ποτέ!

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες, τις ελιές (αν βάλουμε), τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λάδι τους, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, τα μάραθα, το δεντρολίβανο, το ξύσμα, την ντομάτα, 100 ml νερό και το υπόλοιπο λάδι. Aνακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών