10'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Για την κρέμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα κομμένα κεφάλια σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
- Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Ξεφουρνίζουμε.
- Βγάζουμε τα κεφάλια σκόρδου και τα πιέζουμε με τα χέρια μας πάνω από ένα μπολ για να βγει η κρεμώδης σάρκα των σκελίδων. Βγαίνει πανεύκολα και έτσι δεν χρειάζεται να ξεχωρίζουμε τις σκελίδες και να τις ξεφλουδίζουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τις πατάτες με την κρέμα, σκορπίζουμε και τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.