ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινοΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινο
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα κομμένα κεφάλια σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  5. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Ξεφουρνίζουμε.
  6. Βγάζουμε τα κεφάλια σκόρδου και τα πιέζουμε με τα χέρια μας πάνω από ένα μπολ για να βγει η κρεμώδης σάρκα των σκελίδων. Βγαίνει πανεύκολα και έτσι δεν χρειάζεται να ξεχωρίζουμε τις σκελίδες και να τις ξεφλουδίζουμε.
  7. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Περιχύνουμε τις πατάτες με την κρέμα, σκορπίζουμε και τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών