30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες πενταράτες, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 1,5 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν. Επειδή η ποσότητα του λαδιού δεν είναι αρκετή ώστε να κολυμπάνε οι πατάτες, τις γυρνάμε κάθε τόσο με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μπαχαρικά και αλατοπίπερο), ανακινούμε καλά το σκεύος, ώστε να ανακατευτούν, και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μαραθούν, και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά αλλά να μη λιώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
  4. Μοιράζουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα στα πιάτα.
  5. Συνοδεύουμε με γιαούρτι ή με λευκό τυρί της αρεσκείας μας. Ταιριάζει πολύ και μια απλή ντοματοσαλάτα με ρίγανη και ελαιόλαδο.

Ροζέ, ξηρό και «κοφτερό»!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών