
10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες στο τηγάνι με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αρχικά πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους.
- Τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι (ή στο «μαντολίνο») σε πολύ λεπτές φέτες σαν τσιπς.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε τις πατάτες και τις σιγοτηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.
- Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και αλάτι.
- Όταν είναι έτοιμες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκορπάμε 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, και σερβίρουμε τις πατάτες με μια περουβιανή σάλτσα Salsa Criolla.