ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γεμιστές (jacket potatoes)Πατάτες γεμιστές (jacket potatoes)
10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες στο τηγάνι με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αρχικά πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους.
  2. Τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι (ή στο «μαντολίνο») σε πολύ λεπτές φέτες σαν τσιπς.
  3. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε τις πατάτες και τις σιγοτηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.
  5. Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και αλάτι.
  6. Όταν είναι έτοιμες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκορπάμε 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, και σερβίρουμε τις πατάτες με μια περουβιανή σάλτσα Salsa Criolla.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών