10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 1
Για τη σάλτσα κιμά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες τηγανητές με σάλτσα κιμά και ξερή μυζήθρα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα.
- Όταν μελώσει η σάλτσα, λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε, τις αλατίζουμε και όπως είναι καυτές τις σερβίρουμε σε πιάτο και τις περιχύνουμε με περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας σάλτσα κιμά.
- Πασπαλίζουμε τις πατάτες τηγανητές με τριμμένη ξερή μυζήθρα ή ό,τι τυρί προτιμά ο καθένας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.