Ανάλογα με το συνδυασμό μυρωδικών που θα επιλέξουμε, έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Τι θα λέγατε για μαϊντανό, βασιλικό και δυόσμο;

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και, αν χρειαστεί, τις βουτσίζουμε ώστε να απομακρύνουμε όλα τα χώματα. Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό (τις βάζουμε από την αρχή, σε κρύο νερό), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή με ένα λεπτό μαχαίρι - πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία.
  2. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι ή σε μια πιατέλα (δεν τις αδειάζουμε απότομα σε σουρωτήρι για να μην διαλυθούν) και μόλις κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Αμέσως τις νοστιμίζουμε με το ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες γούστερ σος και ταμπάσκο (αν θέλουμε).
  3. Τρίβουμε ένα μεγάλο μπολ με τη σκελίδα σκόρδου και την πετάμε. Βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τα μυρωδικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις πατάτες και τις «διπλώνουμε» μέσα στο ντρέσινγκ ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και κάνουμε ένα τελευταίο προσεκτικό ανακάτεμα.
  4. Σερβίρουμε χλιαρή, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και δροσερή από το ψυγείο.
  5. Συνοδεύουμε με: Η σαλάτα αυτή είναι τέλειο συνοδευτικό για φιλέτο κοτόπουλο, ψητό ή σοτέ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών