10' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε καλά με το βούτυρο γάλακτος ένα σχετικά ευρύχωρο σκεύος (αν θέλουμε, διαλέγουμε ένα στο οποίο θα ψήσουμε, αλλά και θα σερβίρουμε τις πατάτες).
  3. Σκορπίζουμε το σκόρδο και απλώνουμε μία στρώση πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω λίγο δυόσμο και λίγο μπούκοβο και συνεχίζουμε με επάλληλες στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  4. Περιχύνουμε με το ξινόγαλο, προσεκτικά για να μη μετακινηθούν τα υλικά, και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να απορροφήσουν σχεδόν όλο το υγρό και να ροδίσουν (αν ροδίσουν νωρίτερα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφαιρούμε προς το τέλος).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών