ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάβλοβες με φράουλεςΠάβλοβες με φράουλες
6 ώρες και 20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 6 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 1 τούρτα

Για τη μαρέγκα

Για το σερβίρισμα

Για τη σος

Διαδικασία

Για την μαρέγκα

  1. Για την πάβλοβα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  2. Τότε σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) απαλά από το κέντρο προς τα έξω.
  3. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 22-24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα τη μαρέγκα, σχηματίζοντας έναν χοντρό στρογγυλό δίσκο.
  4. Αφαιρούμε από το κέντρο της μαρέγκας μερικές κουταλιές και τις τοποθετούμε περιφερειακά ώστε να σχηματιστεί μια λακκούβα.
  5. Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 60- 80°C για περίπου 6 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να την ψήσουμε στους 120°C για περίπου 3 ώρες. Δεν θέλουμε να ανεβάσουμε άλλο τη θερμοκρασία γιατί θα κιτρινίσει η μαρέγκα, ενώ εμείς θέλουμε να παραμείνει λευκή.
  6. Βγάζουμε τη μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 2 ώρες).

Για τη σος

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Βράζουμε για 2-3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο κοχλασμός) και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε σφικτή σαντιγί.
  2. Σερβίρουμε το παγωτό σε μπάλες πάνω στη μαρέγκα, αν το βάλουμε, και από πάνω σερβίρουμε τη σαντιγί. Σκορπάμε τα φρούτα, κομμένα σε κομμάτια και περιχύνουμε με τη σος.

Μυστικά

  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη μαρέγκα πολλές ημέρες πριν και όταν κρυώσει τελείως, να τη φυλάξουμε σε πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο που να κλείνει καλά, σε μέρος χωρίς υγρασία. Όποτε τη χρειαστούμε, απλώς τη βάζουμε από το δοχείο και στήνουμε την τούρτα.
  • Πώς ξέρουμε ότι είναι έτοιμη η μαρέγκα; Θα πρέπει να έχει στεγνώσει, δηλαδή να μην έχει διάφανα «δάκρυα» πάνω της. Δοκιμάζουμε να την ανασηκώσουμε: θα πρέπει να την αισθανόμαστε σχετικά ελαφριά και θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών