Συνοδεύεται ιδανικά από μια «ξανθιά»! Μπίρα… μα τι άλλο;

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη ζύμη (εναλλακτικά, παίρνουμε έτοιμες βάσεις για πεϊνιρλί)

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώνουμε με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για το ζύμωμα) ή με τα χέρια μας, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες.
  4. Τις καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ξαναφουσκώσουν.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  6. Πλάθουμε κάθε μπάλα ζύμης, την ανοίγουμε δίνοντάς της το χαρακτηριστικό σχήμα της βάρκας που έχουν τα πεϊνιρλί και τα βάζουμε στο ταψί.
  7. Γέμιση: Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  8. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, να κρυώσει.
  9. Μοιράζουμε το τυρί στα πεϊνιρλί, σκορπίζουμε την πιπεριά και την ντομάτα και ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για 10 - 12 λεπτά.
  10. Τραβάμε το ταψί από το φούρνο, «σπάμε» από ένα αυγό σε κάθε πεϊνιρλί (προσεχτικά μη χυθεί απ’έξω), αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
  11. Στα ποτήρια μας: Μια ξανθιά, ελαφριά, ευκολόπιοτη μπίρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών