15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λουκάνικα μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  4. Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως τις πένες με χωριάτικα λουκάνικα.

Αγιωργίτικο-Cabernet Sauvignon

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών