ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με κολοκυθάκια και ξινομυζήθραΠένες με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μελιτζάνας

Για τις ντομάτες

Διαδικασία

Ντομάτες

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πένες με μελιτζάνα, ντομάτα και σκοτύρι, αρχικά, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις ντομάτες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Τις μεταφέρουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

Μελιτζάνες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει ακριβώς τις μελιτζάνες.
  2. Αλείφουμε με το σκόρδο τις μελιτζάνες, τις βάζουμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  3. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Σαλάτα

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το ζυμαρικό 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας, για να «κρατάει» στο δόντι.
  2. Σουρώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αφήνουμε τις πένες να κρυώσουν.
  3. Τις μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τη σάλτσα μελιτζάνας, το μείγμα με τις ντομάτες και το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Το σκοτύρι είναι αλειφώδες τυρί, με πικάντικη γεύση και άρωμα από πιπέρι και θρούμπι. Παρασκευάζεται από το δημοτικό τυροκομείο της Ιου. Το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ ΑΒ και σε παντοπωλεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών