ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο με βασιλικό, σουσάμι και λιαστές ντομάτεςΠέστο με βασιλικό, σουσάμι και λιαστές ντομάτες
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πέστο με βασιλικό και κάπαρη, ξεκινάμε και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για αρκετή ώρα, αλλά κατά προτίμηση με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα που να μην είναι εντελώς λεία σαν αλοιφή.
  2. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το πέστο σε βαζάκι, το «σφραγίζουμε» με περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT