20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το γουακαμόλε
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πικάντικα φαχίτας με χοιρινό, κασέρι Ξανθης, γουακαμόλε και γιαούρτι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ψαρονέφρι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
- Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι με αλατοπίπερο, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τις πολύχρωμες πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι και το κρεμμύδι.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γουακαμόλε
- Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
- Βάζουμε τις τορτίγιες στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
- Ξεφουρνίζουμε.
- Σε κάθε τορτίγια μοιράζουμε το ψαρονέφρι, το μείγμα πιπεριάς, το τυρί, από 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και γουακαμόλε και τυλίγουμε.
Παγωμένες Μαργαρίτες ή μπίρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.