ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαχίτας με γαρίδες και αβοκάντοΦαχίτας με γαρίδες και αβοκάντο
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το γουακαμόλε

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πικάντικα φαχίτας με χοιρινό, κασέρι Ξανθης, γουακαμόλε και γιαούρτι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ψαρονέφρι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
  3. Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι με αλατοπίπερο, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  5. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τις πολύχρωμες πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι και το κρεμμύδι.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γουακαμόλε

  1. Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Βάζουμε τις τορτίγιες στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  3. Ξεφουρνίζουμε.
  4. Σε κάθε τορτίγια μοιράζουμε το ψαρονέφρι, το μείγμα πιπεριάς, το τυρί, από 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και γουακαμόλε και τυλίγουμε.

Παγωμένες Μαργαρίτες ή μπίρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών