15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 6 τορτίγιες

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα αβοκάντο

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τα φαχίτας με γαρίδες και αβοκάντο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες με όλα τα υλικά της μαρινάδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Σάλτσα αβοκάντο

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Γαρίδες

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά Φλωρίνης για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες (με τη μαρινάδα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και να γίνουν.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε κάθε τορτίγια χωριστά σε ένα τηγάνι.
  2. Τις απλώνουμε στα πιάτα και από πάνω μοιράζουμε την κρέμα αβοκάντο, τις γαρίδες και όση ξινόκρεμα μας αρέσει.

Συνταγές με Αβοκάντο

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Κόλιανδρος

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών