Αυτό το διάσηµο ντιπ από την Τσιάνγκ Μάι µπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί ως κύριο γεύµα µαζί µε ζεµατισµένα λαχανικά, όπως φέτες µελιτζάνας ή λάχανου, κοµµένα λεπτά φασολάκια ή κολοκύθα και σπαράγγια. Μπορούµε επίσης να το συνδυάσουµε µε κοµµάτια τηγανητής χοιρινής πέτσας.

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Κόβουµε το τσίλι κατά µήκος µε ένα κοφτερό µαχαίρι και αφαιρούµε όλους τους σπόρους. Μουλιάζουµε το τσίλι σε καυτό νερό για 1-2 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει, το στραγγίζουµε και το χοντροκόβουµε. Χρησιµοποιώντας γουδί και γουδοχέρι, κοπανίζουµε το τσίλι, το κρεµµύδι και το σκόρδο µέχρι να γίνουν πολτός. Εναλλακτικά, χρησιµοποιούµε έναν µικρό πολυκόφτη ή ένα µπλέντερ.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα ή ένα γουόκ και σοτάρουµε τον πολτό σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλει τα αρώµατά του. Προσθέτουµε τον κιµά και ανακατεύουµε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τον ταµάρινδο. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 25-30 λεπτά ή µέχρι να πήξει το µείγµα και να γίνει ο κιµάς.
  3. ∆οκιµάζουµε τη σάλτσα και διορθώνουµε προσθέτοντας αναλόγως ταµάρινδο, ζάχαρη ή τσίλι. Το πιάτο αυτό θα πρέπει να έχει τρεις γεύσεις: γλυκιά, ξινή και ελαφρά αλµυρή. Μεταφέρουµε το ντιπ σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και γαρνίρουµε µε φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρουµε µε τα ανάµεικτα λαχανικά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT