Η γεύση του ενισχύεται ιδιαίτερα με τις ελιές. Η σεφ προτιμά τις δαμασκηνοελιές για την μπαμπάτσικη σάρκα τους, εσείς όμως χρησιμοποιήστε ελιές της αρεσκείας σας.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές με Μελιτζάνες

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών