ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδιαΠιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια Τη συνταγή για αυτό το μυρωδάτο πιλάφι που μπορεί να ταιριάξει σε ένα σωρό φαγητά μας έδωσε η ικανότατη μαγείρισσα και εξαιρετική οικοδέσποινα Μάρω Πρεβελάκη.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με μυρωδικά σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 4 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  3. Το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια τη μετριάζουμε και μαγειρεύουμε το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό και το ρύζι να αρχίσει να πυκνώνει και να μελώνει.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα φρέσκα μυρωδικά, την πάπρικα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μια-δυο βράσεις ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία του, να απορροφήσει όλο το νερό και να γίνει σπυρωτό.
  5. Αν χρειάζεται, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό και να βράσουμε για ελάχιστα λεπτά ακόμα.
  6. Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών