20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας μια γοητευτική Μαλαγουζιά.

Συνταγές με Καρύδια

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών