Ένα ρυζάκι χορταστικό και εύκολο, που αξιοποιεί τα περισσευμάτα από το ψητό κοτόπουλο της Κυριακής.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη, το σαφράν και το δεντρολίβανο.
  2. Οταν αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, και ρίχνουμε πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών