
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πιλάφι ζαφοριαστό με κοτόπουλο, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη, το σαφράν και το δεντρολίβανο.
- Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, και ρίχνουμε πιπέρι.
- Σερβίρουμε, το πιλάφι ζαφοριαστό με κοτόπουλο, αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.