μεΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣτο Ατζέμ πιλάφι της ΠόληςΑτζέμ πιλάφι από την Πόλη

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πιλάφι με κοτόπουλο και σαφράν αρχικά ρίχνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη, το σαφράν και το δεντρολίβανο.
  4. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  5. Προθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι.
  6. Δοκιμάζουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, και ρίχνουμε πιπέρι.
  7. Σερβίρουμε το πιλάφι με κοτόπουλο και σαφράν αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών