ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιπεριές γεμιστές με καρύδια και μυρωδικάΠιπεριές γεμιστές με καρύδια και μυρωδικά
2' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 17'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι, ξεκινάμε τρυπώντας εδώ κι εκεί όλες τις πιπεριές με ένα πιρούνι.
  2. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί. Τακτοποιούμε όλες τις πιπεριές στο τηγάνι σε μονή στρώση και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ωραία από την κάτω πλευρά.
  3. Τις γυρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξίδι (προσεκτικά, γιατί αχνίζει έντονα και πιτσιλίζει) και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αψάδα του ξιδιού.
  5. Βγάζουμε τις πιπεριές με τρυπητή κουτάλα και, χωρίς να τις στραγγίξουμε, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών