ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤορτίγιες με το υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο και μοτσαρέλαΤορτίγιες με το υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο και μοτσαρέλα
15' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πίτες με ανάμεικτα λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά, προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
  4. Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  5. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
  6. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες.
  7. Έπειτα, μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά και τις τυλίγουμε σφιχτά.
  8. Συνοδεύουμε, τις πίτες με ανάμεικτα λαχανικά, με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή βάζουμε μέρος αυτής μέσα στις πίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών