Ένα διαφορετικό «σάντουιτς» με λίγες θερμίδες. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το παίρνουμε στο γραφείο ή και στην παραλία.

15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
  4. Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  5. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
  6. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες, μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά και τις τυλίγουμε σφιχτά.
  7. Συνοδεύουμε με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή βάζουμε μέρος αυτής μέσα στις πίτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών