15'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 2Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πίτες με ανάμεικτα λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά, προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες.
- Έπειτα, μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά και τις τυλίγουμε σφιχτά.
- Συνοδεύουμε, τις πίτες με ανάμεικτα λαχανικά, με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή βάζουμε μέρος αυτής μέσα στις πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.