ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με κολοκυθάκια, δυόσμο και κατσικίσιο τυρίΠίτσα με κολοκυθάκια, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί
15' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα 36 - 38 εκ.

Σπιτική ζύμη

Για την πίτσα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για την πίτσα με κασέρι Ξάνθης, ζαμπόν, μανιτάρια και ξερή ρίγανη ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.

Για την πίτσα

  1. Απλώνουμε στη ζύμη και την σάλτσα ντομάτας.
  2. Από πάνω ομοιόμορφα απλώνουμε την μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες.
  3. Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το κασέρι τριμμένο, το ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο και λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες.
  4. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
  5. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και την ρίγανη ξερή τριμμένη και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα κόκκινο κρασί από Λημνιό ή Λημνιώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών