Γρήγορο, απλό και με 4 υλικά!

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 1.300 γρ

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς (για 1 ώρα). Ψιλοκόβουμε τις δύο κουβερτούρες και τις λιώνουμε μαζί σε μπεν μαρί.
  2. Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για περίπου 30 λεπτά). Ρίχνουμε το σιρόπι στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε με το καπάκι του αν έχει ή με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  3. Οταν περάσουν 2 ώρες, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και ξαναφρατεύουμε μετά από 2 ώρες. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
  4. Μυστικό: Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, δεν χρειάζεται να κάνουμε τη διαδικασία του αφρατέματος. Μόλις ομογενοποιηθούν το σιρόπι με τη σοκολάτα, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών