20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πολπέτες κατσιατόρε ξεκινάμε, ζυμώνοντας σε ένα μπολ τον κιμά με τον μαϊντανό, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το αυγό, το πεκορίνο, το ψωμί και αλατοπίπερο. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ώστε να καλυφθούν καλά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πολπέτες σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το δεντρολίβανο και νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση των κεφτέδων. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, σείοντας πότε πότε το τηγάνι. Δεν ανακατεύουμε, για να μη διαλυθούν οι πολπέτες.
  5. Σερβίρουμε τις πολπέτες κατσιατόρε ζεστές.

Το λευκό κρασί της συνταγής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών