15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για τον πουρέ αρακά ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τον αρακά με το κρεμμύδι και το πράσο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε δύο δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Σε κάθε δόση προσθέτουμε από μία κουταλιά βούτυρο και λίγο αλατοπίπερο και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένας αφράτος πουρές.
Μυστικά
Αν θέλουμε ο πουρές να έχει βελούδινη υφή, τον περνάμε από ψιλή σίτα πιέζοντάς τον με την κουτάλα της σούπας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.