Βερβερική σπεσιαλιτέ, αυτός ο πουρές μαγειρεύεται την πρώτη μέρα μετά το Ραμαζάνι και σερβίρεται με κοτόπουλο ταζίν.
20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουµε την κολοκύθα σε ένα ταψί, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ώστε να αλειφθούν µε λάδι όλα τα κοµµάτια της κολοκύθας.
- Ψήνουµε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα.
- Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουµε µε το πρες πουρέ ή τον µύλο λαχανικών.
- Προσθέτουµε το ras el hanout (αν βάλουµε), τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το µέλι και αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
- Πασπαλίζουµε τον πουρέ µε σουσάµι και τον σερβίρουµε ζεστό.