Συνήθως βράζουµε πρώτα την κολοκύθα και µετά την περνάµε από το τηγάνι, αλλά επειδή µερικές κολοκύθες λιώνουν πολύ γρήγορα, χρησιµοποιούµε την ακόλουθη µέθοδο.
20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον μαροκινό πουρέ κολοκύθας προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουµε την κολοκύθα σε ένα ταψί, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ώστε να αλειφθούν µε λάδι όλα τα κοµµάτια της κολοκύθας.
- Ψήνουµε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα.
- Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουµε µε το πρες πουρέ ή τον µύλο λαχανικών.
- Προσθέτουµε το ras el hanout (αν βάλουµε), τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το µέλι και αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
- Πασπαλίζουµε τον πουρέ µε σουσάµι και τον σερβίρουµε ζεστό.