ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθοπουρές με φασκόμηλο και μήλοΡεβυθοπουρές με φασκόμηλο και μήλο Συνήθως βράζουµε πρώτα την κολοκύθα και µετά την περνάµε από το τηγάνι, αλλά επειδή µερικές κολοκύθες λιώνουν πολύ γρήγορα, χρησιµοποιούµε την ακόλουθη µέθοδο.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον μαροκινό πουρέ κολοκύθας προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουµε την κολοκύθα σε ένα ταψί, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ώστε να αλειφθούν µε λάδι όλα τα κοµµάτια της κολοκύθας.
  3. Ψήνουµε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα. 
  4. Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουµε µε το πρες πουρέ ή τον µύλο λαχανικών.
  5. Προσθέτουµε το ras el hanout (αν βάλουµε), τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το µέλι και αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
  6. Πασπαλίζουµε τον πουρέ µε σουσάµι και τον σερβίρουµε ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών