Βερβερική σπεσιαλιτέ, αυτός ο πουρές μαγειρεύεται την πρώτη μέρα μετά το Ραμαζάνι και σερβίρεται με κοτόπουλο ταζίν.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουµε την κολοκύθα σε ένα ταψί, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ώστε να αλειφθούν µε λάδι όλα τα κοµµάτια της κολοκύθας.
  3. Ψήνουµε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα. 
  4. Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουµε µε το πρες πουρέ ή τον µύλο λαχανικών.
  5. Προσθέτουµε το ras el hanout (αν βάλουµε), τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το µέλι και αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
  6. Πασπαλίζουµε τον πουρέ µε σουσάµι και τον σερβίρουµε ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών