Βερβερική σπεσιαλιτέ, αυτός ο πουρές μαγειρεύεται την πρώτη μέρα μετά το Ραμαζάνι και σερβίρεται με κοτόπουλο ταζίν.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουµε την κολοκύθα σε ένα ταψί, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ώστε να αλειφθούν µε λάδι όλα τα κοµµάτια της κολοκύθας.
  3. Ψήνουµε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα. 
  4. Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουµε µε το πρες πουρέ ή τον µύλο λαχανικών.
  5. Προσθέτουµε το ras el hanout (αν βάλουµε), τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το µέλι και αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
  6. Πασπαλίζουµε τον πουρέ µε σουσάµι και τον σερβίρουµε ζεστό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών