15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Κρατάμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζουμί, σουρώνουμε τα ρεβύθια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Αδειάζουμε τα ρεβύθια στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
  5. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξινόμηλο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών