Λείος και βελούδινος ο πουρές των ρεβιθιών. Τον ανεβάζουμε γευστικά με ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, φασκόμηλο και… ξινόμηλο!

15' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζουμί, σουρώνουμε τα ρεβίθια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Αδειάζουμε τα ρεβίθια στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξινόμηλο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών