ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα γιαουρτιού με ρύζι και ρεβύθιαΣούπα γιαουρτιού με ρύζι και ρεβύθια
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθοπουρέ με φασκόμηλο και μήλο στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Κρατάμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζουμί, σουρώνουμε τα ρεβύθια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Αδειάζουμε τα ρεβύθια στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
  5. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξινόμηλο και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Τα ρεβύθια αγαπούν τα λευκά κρασιά με χαρακτήρα και μια ελαφριά βοτανικότητα. Δοκιμάστε τα με πλούσια Chardonnay, ώριμα Σαββατιανά, ωραίες ρετσίνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών