15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρεβυθοπουρέ με φασκόμηλο και μήλο στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Κρατάμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζουμί, σουρώνουμε τα ρεβύθια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Αδειάζουμε τα ρεβύθια στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξινόμηλο και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Τα ρεβύθια αγαπούν τα λευκά κρασιά με χαρακτήρα και μια ελαφριά βοτανικότητα. Δοκιμάστε τα με πλούσια Chardonnay, ώριμα Σαββατιανά, ωραίες ρετσίνες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.