ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτες και κρασοτύριΣαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτες και κρασοτύρι

Για τη σαλάτα αυτή η Αφροδίτη έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα χαρακτηριστικά της ποντιακής κουζίνας, όπως το γαΐς τυρί και τα κοκκύμελα, με τα οποία φτιάχνουν πετιμέζι και εδώ τα αντικαθιστούμε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Η σάλτσα διατηρείται για λίγες μέρες στο ψυγείο και χρειάζεται λίγο ζέσταμα σε χαμηλή φωτιά πριν από το σερβίρισμα.

 

35' προετοιμασία
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

Διαδικασία

Γλυκόξινη σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα με καπνιστό τυρί γαΐς και γλυκόξινη σάλτσα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το ξύσμα, τον χυμό και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, όπως φτιάχνουμε μαγιονέζα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, κρεμώδη σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει χλιαρή και ημίρρευστη.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε τις κλωστές από το καπνιστό τυρί γαΐς και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών