20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά.
  2. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια.
  3. Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  4. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
  5. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ενα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η Μαντινεία.

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών