
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτες και κρασοτύρι ξεκινάμε και βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια.
- Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Ενα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η Μαντινεία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.