20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη χωριάτικη σαλάτα με αμπελοφάσουλα, φέτα και λιαστές ντομάτες, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το βασιλικό, αλατοπίπερο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λεμονιού με ένα πιρούνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.