20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη χωριάτικη σαλάτα με αμπελοφάσουλα, φέτα και λιαστές ντομάτες, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το βασιλικό, αλατοπίπερο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λεμονιού με ένα πιρούνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών