30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα ντοματίνια

Για τα κρεμμύδια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη χωριάτικη με νιβατό Ελασσόνας, φουρνιστά ντοματίνια και πικλοκρέμμυδα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το αλάτι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.
  3. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ντοματίνια. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαραθούν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον χυμό λεμονιού, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστεί.
  5. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια.
  6. Σε πιατέλα σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις ντομάτες με τα ψημένα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πιπεριά, τον δυόσμο, τα αλμυρίκια και τις ελιές.
  7. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Το νιβατό είναι κατσικίσιο, λευκό, μαλακό τυρί που παράγεται κυρίως στο χωριό Βερδικούσα της Ελασσόνας, και το βρίσκουμε σε παντοπωλεία και deli.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών