ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓκασπάτσο λευκό, με αγγουράκια και σταφύλιαΓκασπάτσο λευκό, με αγγουράκια και σταφύλια
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για το πράσινο γαστπάτσο ξεκινάμε βάζοντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
  2. Αν η σούπα βγει πιο πηχτή από όσο θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ελαινεχίζουμε το χτόλαδο επιπλέον και λίγο κρύο νερό και συύπημα.
  3. Αν δεν έχουμε μπλέντερ κάνουμε τη διαδικασία στο μούλτι σε 2-3 δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά και παρατείνοντας την πολτοποίηση ώστε να γίνει πιο λεία η σούπα.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολάκια και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι.
  5. Αν δεν την σερβίρουμε αμέσως τη διατηρούμε στο ψυγείο παγωμένη.

Μυστικά

Μπορούμε να καταναλώσουμε τη σούπα ως έχει, ως ελαφρύ γεύμα, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού με λίγο λάδι, χοντρό αλάτι και ρίγανη.  Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε τη σούπα με κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας ή ακόμα και να τη σερβίρουμε ως ντιπ για τηγανητά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα κ.λπ.).  Τέλος, μπορεί να σερβιριστεί ως εναρκτήριο πιάτο ενός γιορτινού καλέσματος.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών