ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτάκος με ψητές ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης και γιαουρτόσαλτσα Ντάκος με ψητές ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης και γιαουρτόσαλτσα 
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον πρωινό ντάκο με ντομάτα και αυγό ποσέ ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το σχοινόπρασο, το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 500 ml νερό και το λευκό ξίδι.
  3. Όταν κοχλάσει το υγρό, μετριάζουμε τη φωτιά ώστε το νερό να βράζει, αλλά όχι έντονα.
  4. Με ένα πιρούνι δημιουργούμε έναν στρόβιλο στο νερό, γυρίζοντάς το γρήγορα γύρω γύρω σε κυκλικές κινήσεις.
  5. Σπάμε το αυγό μέσα σε ένα φλιτζάνι και το ρίχνουμε προσεκτικά από το φλιτζάνι μέσα στην κατσαρόλα, στο «μάτι» του στροβίλου που έχουμε δημιουργήσει.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
  7. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα αυγά.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα ντομάτας στους ντάκους, τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τους ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά κάτω από το γκριλ του φούρνου.
  9. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε από ένα αυγό στον κάθε ντάκο, αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών