30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ψάρια μπουργέτο, καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, προσέχοντας να μην τρυπηθούμε από τα «αγκάθια» της σκορπίνας (μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρομανάβη να μας τα καθαρίσει).
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιών και πάνω τους τακτοποιούμε τα ψάρια.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα ψάρια.
  5. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
  6. Στο διάστημα αυτό, το ζουμί του φαγητού θα έχει δέσει ελαφρά και θα είναι σαν αραιή σάλτσα: ούτε πηχτή ούτε σαν σούπα.
  7. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σείουμε την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού.
  8. Σερβίρουμε, τα ψάρια μπουργιέτο, βάζοντας σε κάθε πιάτο ψάρι, κρεμμύδια και ζουμί από την κατσαρόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών