30'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6-8 ως μεζέςΔιαδικασία
- Για το ψάρι με μπάμιες και ντομάτα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καρότο, το άκοπο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε.
- Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μπάμιες, τη δάφνη και τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα των ψαριών πάνω στις μπάμιες και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και οι μπάμιες (καλό είναι να μην είναι λιωμένες).
- Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε το ψάρι με μπάμιες και ντομάτα ως μεζέ ή ως κύριο πιάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.