30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6-8 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για το ψάρι με μπάμιες και ντοματίνια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καρότο, το άκοπο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε.
  2. Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις μπάμιες, τη δάφνη και τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα φιλέτα των ψαριών πάνω στις μπάμιες και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και οι μπάμιες (καλό είναι να μην είναι λιωμένες).
  7. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε το χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες και δυόσμο με λίγο μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών