ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμ στον φούρνο, διαφορετικόΜπριάμ στον φούρνο, διαφορετικό

Το λαδερό του καλοκαιριού έχει απ’ όλα. Αν δεν μας αρέσει κάποιο από τα υλικά, π.χ. οι μπάμιες, αυξάνουμε την ποσότητα στα φασολάκια και στα κολοκυθάκια.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα φασολάκια, μπάμιες και κολοκυθάκια, ψητά και μαγειρευτά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις μπάμιες και τις ανακατεύουμε με το ξίδι και αλάτι. Τις αραδιάζουμε σε μία στρώση. Σε άλλο ταψάκι ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με 30 ml από το λάδι και αλατοπίπερο. Φουρνίζουμε τα δύο ταψιά και ψήνουμε τις μπάμιες για 25 λεπτά (ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο) και τα κολοκυθάκια για 15-20 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), το τσίλι, το σκόρδο, με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τις μπάμιες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, να μαραθούν τα φασολάκια, προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα φασολάκια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κολοκυθάκια, το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, μπάμιες και φασολάκια, ψητά και μαγειρευτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών