Το λαδερό του καλοκαιριού έχει απ’ όλα. Αν δεν μας αρέσει κάποιο από τα υλικά, π.χ. οι μπάμιες, αυξάνουμε την ποσότητα στα φασολάκια και στα κολοκυθάκια.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις μπάμιες και τις ανακατεύουμε με το ξίδι και αλάτι. Τις αραδιάζουμε σε μία στρώση. Σε άλλο ταψάκι ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με 30 ml από το λάδι και αλατοπίπερο. Φουρνίζουμε τα δύο ταψιά και ψήνουμε τις μπάμιες για 25 λεπτά (ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο) και τα κολοκυθάκια για 15-20 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), το τσίλι, το σκόρδο, με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τις μπάμιες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, να μαραθούν τα φασολάκια, προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και δίνουμε μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα φασολάκια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κολοκυθάκια, το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μπάμιες

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Ξηροί καρποί

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών