20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τη ψαρόσουπα, αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξουν» το αλάτι και να νοστιμίσουν, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, τα κλωνάρια σέλινου και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος των ψαριών), μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Βγάζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και μοιράζουμε το ζωμό σε βαθιά πιάτα.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα σερβίρουμε με τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.