
20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και αποσύρουμε.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ψάρι, το σκόρδο, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας και τον δυόσμο, μέχρι να ψιλοκοπούν, χωρίς να λιώσουν.
- Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, κάτω από το γκριλ, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.
Στο ποτήρι μας ροζέ από Cαbernet Sauvignon.