20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πανάρισμα
Διαδικασία
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό τόσο που να τις καλύπτει και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Ρίχνουμε και το φιλέτο ψαριού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Αποσύρουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε μπολ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε 8 μέτρια μπιφτέκια.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το ρυζάλευρο, σε άλλο τα ασπράδια και σε ένα τρίτο τα ψίχουλα.
- Πανάρουμε με αυτή τη σειρά.
- Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170-180°C).
- Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε δόση, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Συνοδεύουμε με βραστά βλίτα και πατάτες τηγανητές.