20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό τόσο που να τις καλύπτει και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε και το φιλέτο ψαριού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Αποσύρουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε μπολ.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε 8 μέτρια μπιφτέκια.
  6. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το ρυζάλευρο, σε άλλο τα ασπράδια και σε ένα τρίτο τα ψίχουλα.
  7. Πανάρουμε με αυτή τη σειρά.
  8. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170-180°C).
  9. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε δόση, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  10. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  11. Συνοδεύουμε με βραστά βλίτα και πατάτες τηγανητές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών