
20'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
- Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε όσο γίνεται το ψάρι, μέχρι να γίνει σαν χοντροκομμένος κιμάς. Για ευκολία, μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες και να τις ψιλοκόψουμε λίγες λίγες στο μούλτι.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι επιπλέον.
- Πλάθουμε σε μεγάλα μπιφτέκια (περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι κάτω από το γκριλ, για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας: Τι θα λέγατε για μπίρα;