20' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε όσο γίνεται το ψάρι, μέχρι να γίνει σαν χοντροκομμένος κιμάς. Για ευκολία, μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες και να τις ψιλοκόψουμε λίγες λίγες στο μούλτι.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι επιπλέον.
  4. Πλάθουμε σε μεγάλα μπιφτέκια (περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  5. Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι κάτω από το γκριλ, για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας: Τι θα λέγατε για μπίρα;

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών