20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 5-6 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεψαχνίζουμε με τα δάχτυλά μας αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα παξιμάδια, τα αυγά, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το σουμάκ (αν βάλουμε), το μισό λάδι και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει αφράτο.
- Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν.
- Συνοδεύουμε με μαρουλοσαλάτα και τηγανητές πατάτες για τα παιδιά.
Στο ποτήρι μας ένα απλό λευκό κρασί! Ή μια ωραία παγωμένη lager μπίρα.